srpski english

Pilotska Akademija Pegaz

O pilotskoj akademiji pegaz

Pegaz Pilot Academy je prva privatna pilotska akademija u Srbiji, sertifikovana za sve vrste pilotskih dozvola: PPL(A), CPL(A), IR(A), ATPL(A), MEP i FI(A), osnovana 1992 godine.

Naša flota sastoji se od najboljih školskih aviona: Cessna 150, Cessna 172, Cessna 182 i
Piper PA-34-200 Seneca. Svi naši avioni opremljeni su za IFR (Instrumentalno letenje).

Osnivač Pegaz Pilot Academy je Ivan Aćimčev, profesionalni pilot instruktor za CPL(A), IR(A), FI(A),
IRI (A), a pre svega zaljubljenik u avijaciju i letenje. Iza njega su godine iskustva u nastavi
i hiljade časova letenja u obuci pilota.

U školi je angažovana i, za sada jedina žena profesionalni pilot instruktor u Srbiji, Tamara Aćimčev. Letenjem se bavi od detinjstva, a za sobom ima 11 godina letačkog iskustva i preko 1500 sati u vazduhu. Osim Ivana i Tamare u školi radi još 6 instruktora letenja što omogućava da se kapaciteti školske flote u potpunosti iskoriste.

Kroz našu akademiju prošlo je veliki broj učenika od kojih su mnogi danas piloti u vodećim avio kompanijama u regionu, kao i značajan broj pilota koji se letenjem ne bave profesionalno,
već zbog ličnog zadovoljstva i uživanja u avijaciji. Obuka u Pegaz Pilot Academy se odvija
po najnovijim nastavnim metodama i uz maksimalnu bezbednost.

Pre početka praktične obuke, naši studenti pohađaju teorijsku nastavu za koju smo angažovali najbolje stručnjake sa iskustvom u kontroli letenja, meteorologiji, konstrukciji aviona.
Među našim predavačima su i aktivni profesori Beogradskog Univerziteta.
Vrhunski nastavnički kadar odabran je kako bi svaki naš učenik mogao da maksimalno razvije svoje sposobnosti i ispuni, jedan za drugim, stroge zahteve međunarodnih propisa za licence letačkog osoblja.